Metro

METRO Cash and Carry

Στηρίζει τη μοναδική γαστρονομία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και την ελληνική γευστική παράδοση

Τα METRO Cash and Carry ήταν τα πρώτα καταστήματα Cash and Carry στη χώρα, εγκαινιάζοντας έτσι μία νέα φιλοσοφία αγορών για τους επαγγελματίες. Το δίκτυο καταστημάτων χονδρικής METRO Cash and Carry διατηρεί σταθερά ηγετική θέση στην ελληνική αγορά με σημεία σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας. Η ηγετική θέση προσδιορίζει την εταιρεία τόσο από άποψη δικτύου όσο και από άποψη πωλήσεων και τζίρων.

Η αλυσίδα απευθύνεται σε μια ευρύτατη γκάμα επαγγελματιών, στον τομέα της μεταπώλησης, της μεταποίησης, της εστίασης και της HoReCa. Προσφέροντας μια μεγάλη ποικιλία ελληνικών ειδών, μεταξύ των οποίων και μια πλούσια σειρά ποιοτικών κωδικών από τοπικούς παραγωγούς, τα METRO Cash and Carry στηρίζουν έμπρακτα τα εθνικά μας προϊόντα σε όλη την αλυσίδα της διατροφής και αποδεικνύουν καθημερινά το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που χαρακτηρίζει την παρουσία τους στην αγορά. Η ιδιαίτερη προβολή που καταλαμβάνουν τα ποιοτικά διατροφικά προϊόντα από όλη τη χώρα στα METRO Cash and Carry, αποδεικνύει η υποστήριξη της δράσης.

Ρωτήσαμε την κ. Δήμητρα Δασκαλάκη, Δ/ντρια Εταιρικών Σχέσεων της METRO Cash and Carry ποια είναι η πολιτική της εταιρείας σε ό,τι αφορά την προώθηση προϊόντων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τι πιστεύει για τη δυναμική της ανάπτυξής τους.

“Τα METRO Cash & Carry, μας είπε η κ. Δασκαλάκη, είναι μία ελληνική αλυσίδα χονδρικής πώλησης που από το 1976 στηρίζει τους Έλληνες επαγγελματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και της εστίασης. Ως ελληνική επιχείρηση, έχει θέσει διαχρονικά ως προτεραιότητά της να στηρίζει την ελληνικότητα σε κάθε έκφραση της και είναι γεγονός ότι ένα από τα πιο αυθεντικά και ελκυστικά πολιτιστικά στοιχεία ενός τόπου είναι η τοπική κουζίνα του. Οι ιδιαιτερότητες της παραδοσιακής κουζίνας μιας περιοχής είναι συνδεδεμένες με τα χαρακτηριστικά της κοινωνίας της και αποτελούν ένα ακόμη τρόπο επικοινωνίας με τους επισκέπτες της. Τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την ιδιαίτερη γεωφυσική διαμόρφωση τόσο των Κυκλάδων όσο και της Δωδεκανήσου που καθορίζει τη φυσιογνωμία της τοπικής παραγω γής, έχουν δημιουργήσει τη δική τους μοναδική γαστρονομία με γεύσεις που δε συναντώνται πουθενά αλλού στην Ελλάδα.. Από την πλευρά μας διαθέτουμε από τα καταστήματά μας τοπικά προϊόντα στους επιχειρηματίες Ho.Re.Ca της περιοχής, στηρίζοντας τους ντόπιους παραγωγούς και την γαστρονομία του τόπου. Είναι σημαντικό η αυθεντική, τοπική κουζίνα να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί, έτσι ώστε να αποτελέσει έναν ακόμη ξεχωριστό πόλο έλξης για τους επισκέπτες, συνδέοντας τον τουρισμό με τον πρωτογενή τομέα, προς όφελος της τοπικής οικονομίας”.


Nespresso Professional

Τρεις μοναδικές ποικιλίες καφέ Single Originαπό τη Nespresso Professional

Η Nespresso Professional στηρίζει με τρεις μοναδικές ποικιλίες καφέ Single Origin, τον Ristretto Origin India, τον Espresso Origin Brazil και τον Lungo Origin Guatemala, τα υψηλού επιπέδου diner de gala που διοργανώνει το Αθηνόραμα στη Ρόδο με τη συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στα πλαίσια της διοργάνωσης “ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ: 30 ΑΙΩΝΕΣ ΓΕΥΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ -Οι καλύτεροι σεφ δημιουργούν σύγχρονα πιάτα με έμπνευση από την αιγαιοπελαγίτικη γαστρονομική παράδοση". Αν και μέχρι πολύ πρόσφατα ο καφές σήμαινε τη λήξη του γεύματος, σήμερα, το σερβίρισμα του καφέ ανοίγει έναν ολόκληρο καινούργιο κύκλο γαστρονομικής απόλαυσης και σηματοδοτεί την αρχή ενός καινούργιου γύρου, αξεχώριστο κομμάτι του γεύματος, προσφέροντας στους συνδαιτημόνες μια συνολικά ξεχωριστή εμπειρία.

Ristretto Origin India

Ισχυρός και πικάντικος με ευγενή σπιρτάδα

Σύμφωνα με τους θρύλους, ο Baba Budan πέρασε λαθραία το 1670 κόκκους καφέ στην Ινδία. Αυτός ήταν και ο πρώτος καφές που καλλιεργήθηκε ποτέ έξω από τη γενέτειρά του, την Αιθιοπία. Ο Ristretto Origin India αποτελεί φόρο τιμής στις εκλεκτές ποικιλίες Arabica και Robusta που φύτεψε ο Baba Budan. Είναι ένας καφές με ευγενή σπιρτάδα, ισχυρός και πικάντικος, που η αρωματική του ένταση, ξυπνάει τον ουρανίσκο με απρόσμενη δύναμη. Οι ποικιλίες Arabica είναι υγρής επεξεργασίας γνωστές για την ολοκληρωμένη γεύση τους και τις απαλές νότες σοκολάτας. Καβουρδίζονται ελαφρά και για μεγάλο χρόνο να διατηρηθούν ακέραια τα φίνα αρώματά τους. Οι ποικιλίες Robusta φημίζονται για το μεγάλο τους μέγεθος και την πυκνότητα και είναι γεμάτοι από εκείνα τα πλούσια, δυνατά αρωματικά χαρακτηριστικά που δίνουν στον Nespresso Ristretto Origin India την έντασή του. Οι κόκκοι, υποβάλλονται σε διαρκές έντονο καβούρδισμα για να αναδειχθούν οι έντονες νότες κακάο και μπαχαρικών. Τα αρώματα του Ristretto Origin India αντηχούν την προέλευση του καφέ. Οι νότες ξύλου και αυτή η ένταση του γαρίφαλου, του μοσχοκάρυδου και του πιπεριού αντανακλούν τα φυτά που ευδοκιμούν ανάμεσα στα καφεόδεντρα στη νότια Ινδία.

Ο δυνατός και μεστός χαρακτήρας και οι γεύσεις έντονου καβουρδίσματος αυτού του ristretto ενισχύονται χάρη στο ελάχιστο γάλα. Ο cappuccino αποκτά γλυκές νότες δημητριακών και μπισκότου και βελούδινη υφή και ο Latte Macchiato γίνεται πραγματική λιχουδιά με γλυκές γεύσεις καραμέλας και βουτυρένιου τσουρεκιού και ένα πληθωρικό γευστικά και μεταξένιο σε υφή σώμα

Espresso Origin Brazil

Γλυκός και βελούδινος με ντελικάτη κομψότητα

Ο Espresso Origin Brazil είναι ο πιο γοητευτικός, κομψός και ντελικάτος καφές. Αποτελείται από καφέδες Arabica Βραζιλίας κάποιοι από τους οποίους προέρχονται από φυτείες σε οροπέδια της περιοχής Minas Gerais στη νότια Βραζιλία και κάποιους με προέλευση τις άγονες σαβάνες της περιοχής Cerrado που του χαρίζουν τις χαρακτηριστικές αρωματικές νότες ψημένων δημητριακών. Αυτό το μείγμα συνδυάζεται με κόκκους Bourbon από φυτείες στις βουνοπλαγιές της νότιας Βραζιλίας που του προσδίδουν και την κομψή μελένια γλυκύτητά του. Οι κόκκοι του Espresso Origin Brazil, υποβάλλονται σε επεξεργασία ξεχωριστού καβουρδίσματος. Οι κόκκοι Cerrado περνούν από ελαφρύ καβούρδισμα ενώ οι κόκκοι Bourbon ημι-υγρής επεξεργασίας υποβάλλονται σε βραδύτερο καβούρδισμα για να αναπτύξουν τη γλυκύτητά τους. Δοκιμάζοντας αυτόν τον καφέ με γάλα, διαπιστώνεις με απόλαυση πως αναδύονται γλυκά αρώματα καραμέλας και αυτές οι τόσο ιδιαίτερες και υπέροχες νότες του καβουρδισμένου βραζιλιάνικου καφέ.

Μια σταγόνα γάλα τονίζει την απαλή υφή και τις χαρακτηριστικές νότες καβουρδισμένων κόκκων του Espresso Origin Brazil, ενώ ξυπνάει νότες πικράδας και υπόνοιες νωπού καφέ. Στον Cappuccino προσδίδει μεστό γαλακτερό σώμα και βελούδινη υφή ενώ διατηρεί ανεπαίσθητες βοτανικές νότες και αναπτύσσει γευστική γλυκύτητα. Όταν παρασκευάζεται ως Latte Macchiato, ο Espresso Origin Brazil γίνεται ένα απαλό γαλακτερό ρόφημα με όμορφες νότες καλοψημένου μπισκότου.

Lungo Origin Guatemala

Τολμηρός και βελούδινος με αφοπλιστική δύναμη

Ο Lungo Origin Guatemala είναι ένα χαρμάνι πλυμένων Arabica από τη Γουατεμάλα και εκλεκτών καφέδων Robusta. Η κομψή πικράδα της Arabica και η κλασική ξηρή νότα βύνης και δημητριακών της Robusta καθώς και η απρόσμενη μεταξένια υφή χαρίζουν σε αυτόν τον Lungo μια αφοπλιστική δύναμη. Το καβούρδισμα των κόκκων είναι σύντομο και έντονο και έτσι, αναπτύσσεται ο δυναμικός χαρακτήρας του καφέ, ενώ διατηρείται ζωντανή η αρωματική του πολυπλοκότητα. Ο Lungo Origin Guatemala είναι ένας τολμηρός καφές, αλλά η δύναμή του είναι αφοπλιστική.

Οι έντονες, ξηρές νότες βύνης και δημητριακών του Nespresso Guatemala εξισορροπούνται από την κομψή πικράδα του και από μια μεταξένια υφή. Θα αισθανθείτε την κλασική νότα δημητριακών του Robusta αλλά και την φίνα, ξηρή φυτική νότα, που προσθέτει στην πολυπλοκότητα του χαρμανιού. Ο Lungo Origin Guatemala είναι ένας τολμηρός καφές, αλλά η δύναμή του είναι αφοπλιστική.

Μια ιδέα γάλακτος διατηρεί τον τολμηρό και πικρό χαρακτήρα αυτού του καφέ με το μεστό σώμα και τη βελούδινη υφή ενώ αναδεικνύει χαρακτηριστικές νότες καβουρδισμένου κόκκου και ποπ-κορν. Στον Caffe Latte (αναλογία 50/50), έχουμε ένα γαλακτερό και απαλό ρόφημα που αποκαλύπτει έντονες γεύσεις δημητριακών και υπόνοιες καραμέλας.


Aegean Airlines

Η AEGEAN, η μεγαλύτερη ελληνική αεροπορική εταιρεία και μέλος της Star Alliance, ξεκινώντας την πορεία της τον Μάιο του 1999 ως και σήμερα, προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας τόσο σε ανθρώπινο όσο και σε υλικό επίπεδο, σε πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων.

Σε συνέχεια της εξαγοράς της Olympic Air το 2013, η AEGEAN σήμερα, ως η μεγαλύτερη ελληνική προσπάθεια που έχει υπάρξει ποτέ στον χώρο των αερομεταφορών, επενδύει σταθερά στην ανάπτυξη δικτύου εσωτερικού και εξωτερικού, ενισχύει τον τουρισμό με νέα δρομολόγια και αύξηση θέσεων και καλύπτει όλη την Ελλάδα, με ιδιαίτερη μέριμνα για την ευαίσθητη ζώνη της άγονης γραμμής. Παράλληλα η εταιρεία συμβάλλει στην περαιτέρω αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού και της ελληνικής οικονομίας.

Το 2018 η AEGEAN και η θυγατρική της, Olympic Air μετέφεραν 14 εκ. επιβάτες, ενώ το πρόγραμμα της εταιρείας το 2019, περιλαμβάνει ένα δίκτυο 151 προορισμών, 120 εξωτερικού και 31 εσωτερικού, σε 44 χώρες. Οι πτήσεις πραγματοποιούνται με έναν από τους νεότερους στόλους στην Ευρώπη, που αποτελείται από 61 αεροσκάφη. Τον Ιούνιο του 2018 η AEGEAN υπέγραψε με την Airbus μια συμφωνία για την παραγγελία έως 42 αεροσκαφών της οικογένειας Airbus A320neo. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα, αξίας 5 δις. Δολλαρίων σε τιμές καταλόγου. Τα σχέδια της εταιρείας για το μέλλον περιλαμβάνουν την αντικατάσταση σχεδόν ολόκληρου του στόλου με καινούργια αεροσκάφη στο διάστημα 2020-2024 και την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου εξωτερικού.

Η AEGEAN συγκαταλέγεται σταθερά στις πιο επιτυχημένες αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης και ψηφίζεται συνεχώς από τους επιβάτες ανάμεσα στις καλύτερες σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση και την άνεσή τους.

Το 2019, η AEGEAN βραβεύτηκε για ένατη συνεχή χρονιά και δέκατη φορά τα τελευταία 11 χρόνια ως «η καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη», από τα Skytrax World Airline Awards. Σημαντική διάκριση αποτέλεσε και η ανάδειξη της AEGEAN στην 5η θέση στη λίστα με τις 20 καλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο (πλην των ΗΠΑ) του Conde Nast Traveler. Στην ψηφοφορία που έγινε στο πλαίσιο των 2018 Readers’ Choice Awards, συμμετείχαν περισσότεροι από 429.000 ταξιδιώτες, και το σχόλιο του Conde Nast Traveler επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «Παρά το γεγονός ότι δεν πραγματοποιεί ακόμη υπερατλαντικές πτήσεις, η συνεργασία της με την Star Alliance, της προσφέρει μία ευρύτερη παγκόσμια εμβέλεια. Η AEGEAN είναι γνωστή για τον επαγγελματισμό και τη φιλικότητα του προσωπικού της ενώ σχεδιάζει τα επόμενα χρόνια επέκταση σε νέες αγορές.». Η AEGEAN, επίσης, απέσπασε τρεις σημαντικές διακρίσεις, το 2019, στα «TripAdvisor Travelers’ Choice Αwards 2019» για την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών, που προσέφερε στους επιβάτες της. Πιο συγκεκριμένα ανακηρύχθηκε ως:

- Καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη
- Καλύτερη Business Class σε περιφερειακή αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη και
- Καλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Ελλάδα


Υποστηρικτές

Στην διοργάνωση των δείπνων συνέβαλαν με σημαντικό τρόπο και πολλές εταιρείες παραγωγής ποιοτικών διατροφικών προϊόντων. Όλες προθυμοποιήθηκαν έστειλαν δείγματα τα οποία αξιολογήθηκαν από μέλη της γευσιγνωστικής επιτροπής των Χρυσών Σκούφων κρίθηκαν άξια να χρησιμοποιηθούν στα δείπνα και να εκπροσωπήσουν το ποιοτικό δυναμικό των προϊόντων του Ν. Αιγαίου. Παράλληλα η επιλογή τους επικροτήθηκε από τους chefs που συμμετέχουν στο event. Έχουμε τη τιμή να σας παρουσιάσουμε τους παραγωγούς τους.

ΨΑΡΙ

Ανδρομέδα: Leader στο χώρο της ιχθυοκαλλιέργειας στην Ελλάδα δραστηριοποιείται σε όλη την Ευρώπη και διαθέτει παγκόσμια εξαγωγική δύναμη. Στα εκτροφεία της παράγει κυρίως τσιπούρες, λαυράκια, κρανιούς, μυτάκια και φαγκριά. Ακολουθώντας όλους τους κανόνες σωστής διατροφής και ανάπτυξης εγγυάται απόλυτα την υγιεινή, την ποιότητα και τη γεύση των προϊόντων που προτείνει.
Περισσότερες πληροφορίες: Τηλ.: 2106640963/7
site: www.andromedagroup.eu

ΤΥΡΙ

Κωακή Γη: Πρότυπη φάρμα/τυροκομείο η οποία εκτρέφει αγελάδες και αιγοπρόβατα από το γάλα των οποίων παράγει υψηλής ποιότητας τυριά μεταξύ των οποίων και το κρασοτύρι (τοπικό τυρί της Κω) και η γραβιέρα (12μηνης ωρίμανσης) που προτείνονται στα menu.
Περισσότερες πληροφορίες: Τηλ.: 2242042455
site: www.koaki.gr

Νιώτικο (Τυροκομείο Ίου): Πρότυπη τυροκομική μονάδα στην περιοχή Διασελιά της Ίου σε υψόμετρο 450. Παράγει τυριά από τοπικό αιγοπρόβειο γάλα υψηλής ποιότητας. Ανάμεσα στα προϊόντα της μονάδας είναι και το γίδινο κεφαλοτύρι που προτείνεται στο μενού.
Περισσότερες πληροφορίες: Τηλ.: 2286092506
site: www.niotiko.gr

Τυροκομικά Άνδρου Κρεβασάρα: Το μικρό τυροκομείο της οικογένειας Ασούτη στο Κορθί της Άνδρου παράγει τυριά από γάλα αγελάδας κατά 80% δικής τους παραγωγής. Ένα από τα εμβληματικά προϊόντα του τυροκομείου είναι και το μαλακό Βολάκι (παραδοσιακό Ανδριώτικο τυρί) που προτείνεται στο μενού.
Περισσότερες πληροφορίες: Τηλ.: 2282061304
facebook: Τυροκομικά Άνδρου Ασούτης Νίκος

ΚΡΕΑΣ

Φάρμα Δρόσου: Τα αδέρφια Βασίλης και Τάσος Δρόσος δημιούργησαν αυτή την οικογενειακή φάρμα το 1985 στο Ρητό Κορινθίας. Εκτρέφουν μοσχάρια της ράτσας Duroc, που χαρακτηρίζονται για το ιδιαίτερο ενδομυικό λίπος, που δίνει έξτρα γεύση και τρυφερότητα στο κρέας. Η εκτροφή γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο με φυσικές, μη μεταλλαγμένες τροφές, οπότε η σωστή διατροφή των ζώων επιδρά και στην ποιότητα του κρέατος. Ειδικεύονται και σε premium κοπές. Ανάμεσα στα προϊόντα της είναι και η χοιρινή σπάλα που θα χρησιμοποιηθεί για το μενού.
Περισσότερες πληροφορίες: Τηλ.: 2741033833
Site: butcher-shop-188.business.site

Φάρμα- Σφαγεία Παλυβού: Οικογενειακή επιχείρηση με επικεφαλείς πλέον τους Γιώργο και Γιάννη Παλυβό, εγγονούς του παππού Γιώργου που ξεκίνησε την παράδοση το 1950 με έναν μικρό σταύλο. διαθέτει φάρμες στα Στύρα Ευβοίας και στις Σέρρες, όπου εκτρέφει ελληνικά μοσχάρια, χοιρινά και αμνοερίφια –αρνιά ελευθέρας βοσκής και τα ονομαστά κατσίκια Καρύστου. Όλα τα ζώα τρέφονται με φυσικές, μη μεταλλαγμένες τροφές, χωρίς ορμόνες και χημικά πρόσθετα, όπως ελληνικό καλαμπόκι και κριθάρι από τον μύλο τους. Τα σφαγεία τους είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών, σύμφωνα με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις. Ανάμεσα στα προϊόντα της είναι και τα μοσχαρίσια μάγουλα που θα χρησιμοποιηθούν στο μενού.
Περισσότερες πληροφορίες: Τηλ.: 2224051228
Site: farma-palyvou.blogspot.com

ΚΡΑΣΙ

Cair: Ένα από τα μεγαλύτερα οινοποιεία στην Ελλάδα εστιασμένο στην παραγωγή και εμπορία υψηλής ποιότητας Ροδιακών οίνων. Η CAIR αναδεικνύει μέσω των γηγενών αλλά και των διεθνών ποικιλιών που ευδοκιμούν στο νησί, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αμπελοτόπου της Ρόδου, όπως αυτά εκφράζονται μέσα από το κρασί. Το οινοποιείο εφαρμόζει αυστηρά κριτήρια ποιοτικού διαχωρισμού των σταφυλιών, πριμοδοτώντας ένα πρωτοποριακό σύστημα «ειλικρινούς τρύγου».
Περισσότερες πληροφορίες: Τηλ.: 2241068770-3
site: www.cair.gr

Κτήμα Αργυρός: Η 4η πλέον γενιά οινοπαραγωγών βρίσκεται στην Επισκοπή Σαντορίνης διαθέτοντας σχεδόν 300 στρέμματα αμπελώνων, μέσα στα οποία περιλαμβάνονται μερικά από το παλαιότερα αμπέλια στο νησί, ηλικίας άνω των 200 ετών. Φιλοσοφία του κτήματος είναι η δημιουργία μπουτίκ κρασιών με βάσει αποκλειστικά τις γηγενείς ποικιλίες της Σαντορίνης, με εξειδίκευση στο Ασύρτικο, το οποίο εκφράζει με απόλυτο τρόπο το μικροκλίμα και το ηφαιστειογενές έδαφος της Σαντορίνης.
Περισσότερες πληροφορίες: Τηλ.: 2286031489
site: www.estateargyros.com

Κτήμα Σιγάλας: Στον αρχαίο κάμπο της Οίας, στη Σαντορίνη, βρίσκεται το Κτήμα Σιγάλας. Η πλέον πολυδυναμική ποικιλία της μεσογειακής ζώνης, το Ασύρτικο της Σαντορίνης, καθώς και το Αϊδάνι, το Αθήρι, η Μανδηλαριά και το Μαυροτράγανο αξιοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο, με σεβασμό στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους δίνοντας κρασιά ποιοτικά, αναγνωρισμένα σε διεθνείς διαγωνισμούς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Περισσότερες πληροφορίες: Τηλ.: 2286071644
site: www.sigalas-wine.com

Οινοποίεια Γαβαλά: Σε έναν ιδιόκτητο αμπελώνα 18 στρεμμάτων, όπου καλλιεργούνται Σαντορινιές γηγενείς ποικιλίες ΠΟΠ Ασύρτικο, Αθήρι, Αιδάνι και διάφορες σπάνιες τοπικές ποικιλίας, όπως Κατσανό, Γαϊδουριά, Μαυροτράγανο και Βουδόματο, βρίσκεται η πρότυπη μονάδα της Οινοποιίας Γαβαλά. Με την oικογενειακή παράδοση και την πείρα τριών αιώνων, οινοποιούν τις γηγενείς ποικιλίες της Σαντορίνης, με σκοπό την ανάδειξη της εξαιρετικής ποιότητας του σταφυλιού της περιοχής.
Περισσότερες πληροφορίες: Τηλ.: 2286082552
site: www.gavalaswines.gr/

Santo Wines: Η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, Santo Wines ιδρύθηκε το 1947. Διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα οινοποιεία της Ελλάδος πάνω στην καλντέρα, χτισμένο σε διαφορετικά επίπεδα, όπως και ο αμπελώνας που το περιβάλλει. Η Santo Wines προσφέρει ένα αξιόλογο χαρτοφυλάκιο οίνων και προϊόντων διατροφής ΠΟΠ Σαντορίνης που πληρούν τα υψηλότερα ποιοτικά πρότυπα και αντικατοπτρίζουν πλήρως την αίσθηση της ηφαιστειακής τους προέλευσης. Στις κάβες του οινοποιείου, υπάρχει η μεγαλύτερη συλλογή οίνων, λευκών, ερυθρών και Vinsanto, οι οποίοι παλαιώνουν σε δρύινα βαρέλια.
Περισσότερες πληροφορίες: Τηλ.: 2286022596
site: www.santowines.gr

Οινοποίειο Μωραΐτη: Το οινοποιείο της οικογένειας Μωραΐτη βρίσκεται στη Νάουσα της Πάρου. Από το 1910, ο Μανώλης Μωραΐτης καλλιεργούσε τα δικά του αμπέλια, ενώ παράλληλα συγκέντρωνε και οινοποιούσε σταφύλια από διαλεχτά αμπελοτόπια του νησιού. Σήμερα, η 4η γενιά της οικογένειας καλλιεργεί στον ιδιόκτητο αμπελώνα 100 στρεμμάτων γνωστές και σπάνιες γηγενείς ποικιλίες του νησιού. Συνδυάζει την μακρόχρονη παράδοση με την σύγχρονη τεχνολογία και παράγει υψηλής ποιότητας κρασιά αναδεικνύοντας το μοναδικό terroir της Πάρου.
Περισσότερες πληροφορίες: Τηλ.: 2284051350
site: www.moraitiswines.gr

Οινοποίειο Κουνάκη: Με έκταση 40 στρεμμάτων αμπελώνα που παράγει μέχρι 1000 κιλά ανά στρέμμα στο οινοποιείο καλλιεργούνται ελληνικές αλλά και ευρωπαϊκές ποικιλίες. Παράγονται περίπου 10 διαφορετικοί τύποι κρασιού που διατίθενται σε πολύ μικρές ποσότητες (2000 έως 5000 μπουκάλια ανά ετικέτα). Το οινοποιείο Κουνάκη παράγει τους εν λόγω οίνους με μοναδικό στόχο την υψηλή ποιότητα. Το οινοποιείο στελεχώνεται με οινολόγους και το απαραίτητο και εξειδικευμένο προσωπικό για την οινοποίηση, την αμπελουργία, αλλά και την εξυπηρέτηση επισκεπτών.
Περισσότερες πληροφορίες: Τηλ.: 6940695865
site: www.kounakiwines.gr

Οινοποίειο Οικογένειας Αλεξανδρή: Το Οινοποιείο της Οικογένειας Αλεξανδρή βρίσκεται στο ορεινό αγροτικό χωριό Έμπωνα, στη Ρόδο, και εστιάζει στην παραγωγή εκφραστικών κρασιών υψηλής ποιότητας, πρεσβευτές του μικροκλίματος (terroir) του ορεινού όγκου του Αταβύρου. Στον ιδιόκτητο αμπελώνα των 40 στρεμμάτων, καλλιεργούνται, με μεγάλη φροντίδα, Ελληνικές & Διεθνείς ποικιλίες. Η εξέλιξη και χρήση της τεχνολογίας συμπορεύεται με την παράδοση, καθ’ όλα τα στάδια παραγωγής, από την χειρωνακτική φροντίδα του αμπελώνα μέχρι την οινοποίηση.
Περισσότερες πληροφορίες: Τηλ.: 2246041349
facebook: alexandriswineryαθηνόραμα