Οι chefs

Γιώργος Παλαιολόγος

Γιώργος Παλαιολόγος

Ο Γιώργος Παλαιολόγος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975 και τελείωσε με άριστα την Γαλλική Σχολή «Granits».
Ξεκίνησε επαγγελματικά το 1996 στο «DIVANI CARAVEL» στην Αθήνα σαν βοηθός και στην συνέχεια ανέλαβε την κουζίνα του γαστρονομικού εστιατορίου «millennium» του ξενοδοχείου.

Το 2001 μετακόμισε στην Ρόδο και εργάστηκε έως και σήμερα στην θέση του Εxecutive chef σε ξενοδοχεία 5 αστέρων, όπως «Rodos Park small luxury hotels», «Lindos Princess», «Convection center Metropolitan Capsis», «Aquagrand Exlusive Deluxe Resort» και τα τελευταία τρία χρόνια στο «Lindian Village Resort» με πέντε θεματικά εστιατόρια, «Almantes», «Astroscopus», «Basil», «Mr. Danton» και «kohilo». Υπήρξε συνιδιοκτήτης στο εστιατόριο «meat and beer» στην Ρόδο όπως επίσης κάνει και το consulting σε εστιατόρια του νησιού. Είναι μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδoς και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων.

Γιάννης Μπαξεβάνης

Γιάννης Μπαξεβάνης

Ο Γιάννης Μπαξεβάνης είναι ένας από τους σημαντικότερους ιστορικούς ανανεωτές της ελληνικής κουζίνας και έχει βραβευθεί κατ' επανάληψη με Χρυσό Σκούφο και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας (ΒΕΚ). Με σπουδές στην Ελλάδα και τη Γαλλία όπου εργάστηκε για έξι χρόνια, ξεκίνησε την καριέρα του ως σεφ στην Κρήτη και η γνωριμία του με την κουζίνα του τόπου και ιδιαίτερα με τα μοναδικά άγρια χόρτα του νησιού καθόρισε την μετέπειτα πορεία του. Έφερε στο γαστρονομικό προσκήνιο ξεχασμένα χόρτα και κρητικά εδέσματα και "πολιτογραφήθηκε" Κρητικός όσον αφορά τη μαγειρική του ταυτότητα.

Έχει εργαστεί σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια σε Ελλάδα και εξωτερικό και σήμερα εργάζεται ως executive chef στο βραβευμένο εστιατόριο Ark και ως consultant chef στο ξενοδοχειακό συγκρότημα "bluegr Hotels & Resorts" ενώ παράλληλα διευθύνει το εστιατόριο "Ελιά" στο Ντουμπάι.

Lindian Village

Dining experiences

Το Lindian Village αντιμετωπίζει τη γαστρονομική απόλαυση με ιδιαίτερη ευαισθησία και διατηρεί μια ιδιαίτερη θέση αφιερωμένη στην ελληνική γαστρονομία. Η ομάδα της κουζίνας με επικεφαλής τον executive chef Γιώργο Παλαιολόγο, διατρέχει την υφήλιο προσφέροντας στα 5 διαφορετικά εστιατόρια του συγκροτήματος μια ποικιλία γεύσεων που ξεκινούν από τη Μεσόγειο για να φθάσουν μέχρι την Ασία. Στο εστιατόριο Basil με ανάλαφρη διακόσμηση στο λευκό και το γαλάζιο, η σύγχρονη ελληνική κουζίνα συστήνεται με λαμπρό τρόπο στο πολυεθνικό κοινό του resort. Για ένα ρομαντικό δείπνο με θαλασσινή κουζίνα al fresco, το εστιατόριο “Astroscopus” είναι το ιδανικό μέρος ενώ για ένα casual, χαλαρό γεύμα με μεσογειακές γεύσεις δίπλα στη δροσιά της πισίνας, το εστιατόριο “Kohilo” είναι the place to be. Άλμα γευστικό στην Ασία με το ταϊλανδέζικο à la carte εστιατόριο Mr. Danton. Στο κεντρικό εστιατόριο του συγκροτήματος το “Almante's” σερβίρεται το αμερικάνικο πρωινό σε μπουφέ και διεθνής κουζίνα στο δείπνο.

Διαμονή

Το «Lindian Village» είναι ένα χαμηλής δόμησης, μεσογειακής αισθητικής ξενοδοχείο με κατάφυτους κήπους και τα βουνά της Νότιας Ρόδου στο background σε ένα σκηνικό χαλάρωσης. Η συνολική εικόνα του resort παραπέμπει σε ένα σκηνικό με έντονη την αίσθηση της χαλάρωσης. Το συγκρότημα των 190 δωματίων και σουιτών καταλήγει σε μια όμορφη παραλία με beach cabanas και αλμυρίκια.

Η αρχιτεκτονική και η εσωτερική διακόσμηση των χώρων έχει την υπογραφή της πολυπολιτισμικής ιστορίας της Ρόδου. Στα διακριτικής πολυτελείας δωμάτια και στις σουίτες διακρίνονται έντονες επιρροές από την Κυκλαδίτικη Λίνδο, την Ιταλική περίοδο, την Οθωμανική κατοχή αλλά και τον Μποέμικο Νότο.
Με κεντρικό άξονα τη γαστρονομία το ξενοδοχείο διαθέτει πέντε εστιατόρια και δυο μπαρ που σερβίρουν κουζίνες του κόσμου, προτείνουν ενημερωμένες λίστες κρασιών αλλά και πρωτότυπα κοκτέιλ με λουλούδια του κήπου και σπάνια αποστάγματα.

Για όλα αυτά όμως, αναλυτικά στοιχεία θα βρείτε στο www.lindianvillage.gr ή στο τηλέφωνο +00302244035900.


αθηνόραμα