Οι chefs

Nίκος Ζερβός

Nίκος Ζερβός

Η επαγγελματική του εμπειρία μετριέται με θητείες σε ορισμένα από τα πιο διάσημα εστιατόρια του εξωτερικού, όπως το τριάστερο "El Bulli" του Φεράν Αντριά στην Ισπανία (καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο 2006–2009) και το διάστερο "L'atelier de Joël Robuchon" στη Γαλλία, αλλά και σε πολλά από τα πιο διακεκριμένα ξενοδοχεία και ξενοδοχειακά εστιατόρια σε ολόκληρη την Ελλάδα: "Βelvedere Hotel" στη Μύκονο, "Matsuhisa" στην Αθήνα, "Le Château de Lacan Brive la Gaillarde" στη Γαλλία, κλπ. Η μαγειρική του ταυτότητα, καθορίζεται από την επιδίωξη να αποδίδει με τις πιο σύγχρονες τεχνικές τις παραδοσιακές γεύσεις του τόπου. Αποτέλεσμα αυτής της φιλοσοφίας ήταν και η έκδοση του βιβλίου «Noble Workbook», σε συνεργασία με τους σεφ Γ. Τρουμούχη και Α. Κορωναίο. Ως executive chef στο Sheraton Resort συνεχίζει την παράδοση του ομίλου που θέλει τα εστιατόρια των ξενοδοχείων του να υπηρετούν την ελληνική γαστρονομική παράδοση. Αυτό είναι και το κύριο χαρακτηριστικό της κουζίνας του μαζί με το σύγχρονο τρόπο με τον οποίο την προσεγγίζει.

Αστέριος Κουστούδης

Guest chef: Αστέριος Κουστούδης

Είναι Εxecutive Chef στη "Μεγάλη Βρεταννία" και "King George" και Culinary Director της "Marriott International" στην Ελλάδα. Στο επίκεντρο της γαστρονομικής του φιλοσοφίας βρίσκεται η λιτότητα, με έμφαση στην υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών και την άριστη τεχνική και στόχο τις καθαρές γεύσεις. Αφού ολοκλήρωσε την εκπαίδευση του σε σχολές μαγειρικής στην Ελλάδα, παρακολούθησε σεμινάρια στο Παρίσι, τη Βαρκελώνη και τη Νότια Γαλλία και εργάστηκε σε κορυφαία εστιατόρια και ξενοδοχεία, όπως το «Μακεδονία Παλλάς», το «Αγιολί» στο "Electra Palace" της Θεσσαλονίκης, καθώς και στο ξενοδοχείο "Πεντελικόν", όπου και βραβεύτηκε με ένα αστέρι Michelin για την ελληνική μεσογειακή κουζίνα που πρότεινε στο εστιατόριο «Vardis». Έχει επίσης βραβευτεί πολλές φορές με Χρυσό Σκούφο αλλά και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. Έχει συμβάλλει ενεργά στην προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας λαμβάνοντας μέρος σε πολλά διεθνή γαστρονομικά φεστιβάλ στο Mougins, στη Μασσαλία, στη Νότια Γαλλία καθώς και στο Bocuse d’ Or στη Lyon.

Sheraton Rhodes Resort

Εμβληματικό και πολυτελές το δωδεκαώροφο Sheraton στην παραλία της Ιξιάς αποτελεί ονειρικό προορισμό ενός ταξιδιού αναψυχής. Περιβαλλόμενο από μεγάλους όμορφους κήπους, με φόντο το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας και σε απόσταση μόλις 4χλμ από την αξιοθέατη πόλη της Ρόδου είναι ένα μοναδικό σημείο για διακοπές και ξεκούραση με ένα πρόσθετο πλεονέκτημα. Το Sheraton εκτός όλων των άλλων είναι και μια όαση γεύσης ιδανικό για τους πιστούς του γαστρονομικού τουρισμού.

Dining experiences

Μια έμπειρη brigade με ταλαντούχα στελέχη και επικεφαλή τον executive chef Νίκο Ζερβό, ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις γευστικές απαιτήσεις ενός διεθνούς απαιτητικού κοινού που επιλέγει το Sheraton εκτός όλων των άλλων και για τη γευστική πρόταση που κάνει. Τέσσερα εστιατόρια με διαφορετική γευστική φιλοσοφία, ποιοτικές πρώτες ύλες, μοναδικά τοπικά προϊόντα από το Νότιο Αιγαίο και παραδοσιακά πιάτα είναι τα κύρια στοιχεία της γευστικής εμπειρίας που προτείνει το ξενοδοχείο στους φιλοξενούμενους του. Χωρίς να μπούμε σε κουραστικές λεπτομέρειες θα επισημάνουμε τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις που προτείνει το εστιατόριο "Thea" με τα στιβαρά λιόδεντρα να δίνουν τον τόνο στο χώρο, και θα δοκιμάσουμε ιταλική κουζίνα με σύγχρονη απόδοση στο εστιατόριο L' Onda στον 6ο όροφο με φοβερή θέα στο πέλαγος. Στον ίδιο όροφο βρίσκεται και το ατμοσφαιρικό και πολύ cosy εστιατόριο Castellania όπου προσφέρεται το πρωινό και το βραδινό σε μπουφέ με γεύσεις από τη διεθνή κουζίνα αλλά και παρασκευές με βάση τοπικά ποιοτικά προϊόντα. Τέλος, δίπλα στην πισίνα, μέσα στον λουλουδιασμένο κήπο, βρίσκεται το εστιατόριο "Mediterraneo". Με ασπρογάλαζα τραπεζοκαθίσματα και σε απόσταση αναπνοής από την παραλία, προσφέρει γεύσεις της Μεσογείου όπως υπόσχεται το όνομά του.

Διαμονή

Όπως είναι φυσικό σε ένα ξενοδοχείο αυτού του επιπέδου, το οποίο προτείνεται και στους φίλους του γαστρονομικού τουρισμού τα υψηλά standards και οι ανέσεις πρέπει να αποτελούν κύριο στοιχείο της πρότασης. Το Sheraton και σε αυτό το σημείο τιμά το όνομα του και προτείνει μια ευρεία γκάμα από δωμάτια διαφόρων τύπων, επιπλωμένο μπαλκόνι και θέα στο Αιγαίο Πέλαγος ή το βουνό και τους κήπους. Κοινός παρονομαστής σε όλα, τα κρεβάτια sweet sleeper, με πολύ άνετο στρώμα, πολυτελή λινά σεντόνια και υποαλλεργικά μαξιλάρια καθώς και τα υπέροχα μαρμάρινα μπάνια με πολλά amenities υψηλής ποιότητας. Ξεχωριστή πρόταση διαμονής αποτελεί το Aqua Deluxe Room με ένα μοντέρνο jacuzzi στο μπαλκόνι και θαλασσινή θέα στο ηλιοβασίλεμα ενώ απαράμιλλες είναι οι προεδρικές Aelia Suites στον 10ο και στον 11ο όροφο του δωδεκαόροφου κεντρικού κτηρίου με θέα που κόβει την ανάσα σε ολόκληρη την πόλη της Ρόδου και το Αιγαίο Πέλαγος.

Φυσικά οι προτάσεις και οι προσφορές που κάνει καθώς και οι δυνατότητες που δίνει σε ένα κοινό με γνώσεις και με απαιτήσεις δεν εξαντλούνται σε όσα προαναφέραμε. Μια επίσκεψη στο site www.sheratonrhodesresort.com ή ένα τηλεφώνημα στο 224107500 θα καλύψει κάθε απορία σας και θα σας βοηθήσει να οργανώσετε τα ταξίδι σας και τη διαμονή σας με τρόπο που θα το κάνει αξέχαστο.


αθηνόραμα