Οι chefs

Γιώργος Τρουμούχης

Γιώργος Τρουμούχης

Μετά τις σπουδές του απέκτησε μεγάλη εμπειρία σε εστιατόρια μεγάλων ξενοδοχείων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπως Hilton Ρόδου, Hilton Trafalgar (London), Ιntercontinental (Αθήνα). Παράλληλα έχει συμμετάσχει -και εξακολουθεί - σε πολλά γαστρονομικά φεστιβάλ και άλλα events στο εξωτερικό. Ηγετική φυσιογνωμία της ανανέωσης της ροδίτικης κουζίνας, και έχει εμπνεύσει δεκάδες σεφ της Δωδεκανήσου να εξελίξουν και να αναδείξουν την τοπική κουζίνα. Το βιβλίο του "Μακριά Μυρωδιά – Η μαγειρική κληρονομιά της Ρόδου", αποτέλεσμα μακράς έρευνας με φίλους στα χωριά του νησιού και λεπτομερούς καταγραφής της παραδοσιακής κουζίνας, αποτελεί σημείο αναφοράς. Έχει γράψει επίσης τα βιβλία "Metamorphosis" και «Noble Workbook», σε συνεργασία με τους σεφ Ν. Ζερβό και Α. Κορωναίο. Σήμερα κατέχει τη θέση του executive chef του εστιατορίου "Noble" του ξενοδοχείου το οποίο βραβεύτηκε πρώτο από όλα τα εστιατόρια του νησιού με "Χρυσό Σκούφο" εντάσσοντας τη Ρόδο σε μια από τις υψηλότερες θέσεις του γαστρονομικού τοπίου της χώρας.

Σταμάτης Μισομικές

Σταμάτης Μισομικές

Μετά το τέλος των σπουδών του απέκτησε μεγάλη εμπειρία, εργαζόμενος σε διάσημα και βραβευμένα εστιατόρια του εξωτερικού στις ΗΠΑ στην Ελβετία, την Νορβηγία και το Βέλγιο. Η επαγγελματική του πορεία και η εξέλιξή του όμως καθορίστηκαν από την έρευνα του Γιώργου Τρουμούχη για την τοπική κουζίνα του νησιού. Με βάση αυτό και τη στενή συνεργασία με τον μέντορά του δημιούργησε και δημιουργεί μενού με βάση αυθεντικές ροδίτικες συνταγές σε σύγχρονη απόδοση.

Στο Elysium Resort & Spa κατέχει τη θέση του head chef στο εστιατόριο "Νoble Gourmet" και μαζί με τον executive chef του ξενοδοχείου Γιώργο Τρουμούχη κατέκτησε το βραβείο "Χρυσός Σκούφος" εισάγοντας τη ροδιακή κουζίνα στο γαστρονομικό τοπίο της Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια της χειμερινής σεζόν εργάζεται ως executive chef στο διάστερο εστιατόριο "Pastorale" στο Βέλγιο.

Σωτήρης Ευαγγέλου

Guest chef: Σωτήρης Ευαγγέλου

Σεφ με λαμπρή πορεία, σημαντικές συνεργασίες και πολλούς Χρυσούς Σκούφους στο ενεργητικό του, ο Σωτήρης Ευαγγέλου είναι ο πρώτος που επέβαλε την ελληνοκεντρική αντίληψη στο fine dining. Ως executive chef σε κορυφαία ξενοδοχεία -"Makedonia Palace", "Μεγάλη Βρετανία", "King George", "Athenaeum InterContinental"-, κατέκτησε με την υψηλή του τεχνική του ένα απαιτητικό διεθνές κοινό. Έχει μαθητεύσει στη σχολή του Alain Ducasse στο Παρίσι και έχει εργαστεί σε εστιατόρια του ομίλου στο Μονακό, στη Μασσαλία, στη Προβηγκία, στο Παρίσι στο Plaza Athenee. Από το 2017, επιστρέφοντας εκεί από όπου ξεκίνησε την καριέρα του, έχει αναλάβει ως executive chef του εστιατορίου "Salonica" στο ξενοχείο «Makedonia Palace» στη Θεσσαλονίκη συνεχίζοντας να "συλλέγει" βραβεία για την πρωτοποριακή δουλειά στην ερμηνεία της ελληνικής κουζίνας.

Elysium Resort & Spa

Σύγχρονο και εντυπωσιακό κτισμένο επάνω στη διάσημη παραλία της Καλλιθέας που εκτείνεται μπροστά στο ξενοδοχείο για περίπου 400 μέτρα, το πολυτελές resort ξεχωρίζει με τη φουτουριστική, μεγαλοπρεπή αρχιτεκτονική του που συνδυάζει αρμονικά την τεχνολογία με το σύγχρονο design. Άκρως εντυπωσιακό το οκταόροφο κεντρικό κτίριο με τα 3 τρία πανοραμικά εξωτερικά ασανσέρ, το όμορφο αίθριο, την τεχνητή λίμνη και την εκλεπτυσμένη αισθητική σε προκαλεί να το επισκεφθείς και να το επιλέξεις σαν τόπο διαμονής για διακοπές με υψηλά ποιοτικά standards. Φυσικά για όσα προαναφέραμε αλλά και ένα ακόμα λόγο. Το Elysium είναι ένας μοναδικός τόπος διαμονής γι’ αυτούς που έρχονται στη Ρόδο για να ανακαλύψουν τον τόπο και την ιστορία του αλλά ταυτόχρονα θέλουν να ανακαλύψουν τοπικές γεύσεις, ποιοτικά προϊόντα και να συνδυάσουν την αγάπη τους για τον πολιτισμό με τη γευστική απόλαυση.

Dining experiences

Με ένα ισχυρό δίδυμο επικεφαλής και μια έμπειρη brigade κουζίνας το Elysium βρίσκεται σε μια από τις κορυφαίες θέσεις σε ότι αφορά τις γαστρονομικές επιδόσεις και το γευστικό επίπεδο των προτάσεων που κάνει σε όσους το επιλέγουν για τη διαμονή τους. O executive chef Γιώργος Τρουμούχης και ο chef Σταμάτης Μισομικές έχουν μελετήσει εις βάθος τη δωδεκανησιακή κουζίνα και κάνουν προτάσεις «μετά λόγου γνώσεως» και υψηλή τεχνική. Στο βραβευμένο fine dining εστιατόριο "Noble Gourmet" ("Χρυσός Σκούφος"2019) αναδημιουργούν εμπνευσμένα την τοπική ροδίτικη κουζίνα σε σύμπλευση με τις σύγχρονες γαστρονομικές αντιλήψεις. Στο εστιατόριο Fresh Mediterranean Restaurant κυριαρχεί η σύγχρονη ελληνική κουζίνα με βάση αρκετά ροδίτικα πιάτα και ποιοτικά τοπικά προϊόντα που συνδυάζονται επιτυχώς με μεσογειακές γεύσεις. Τέλος, το κεντρικό εστιατόριο Emerald Restaurant προσφέρει ένα πλούσιο πρωινό σε μπουφέ από το οποίο δεν λείπουν τα ελληνικά προϊόντα καθώς και δείπνο με table d’hôte menu εμπνευσμένο από τη διεθνή και ελληνική κουζίνα με υψηλά πάντα ποιοτικά standards.

Διαμονή

Το συγκρότημα μοιράζεται σε τρεις πτέρυγες. Η κεντρική όπου βρίσκεται η reception και τα στάνταρ δωμάτια έχει διακοσμηθεί από τον Άγγελο Αγγελόπουλο. Βασικό χαρακτηριστικό του resort είναι οι πολλές πολυτελείς σουίτες που γκρουπάρονται ανάλογα με το διακοσμητικό τους ύφος σε πτέρυγες. Πρόσφατη εντυπωσιακή προσθήκη αποτελούν οι σουίτες "Bohemian Collection", σε boho chic ύφος με φυσικά υλικά όπου κυριαρχεί το ξύλο και το ρατάν, open plan διάταξη, πριβέ βεράντα σκιασμένη με πέργκολα και πισίνα με ένα υπέροχο day bed με σκίαστρο. Το zen ύφος κυριαρχεί στην all suites πτέρυγα River Passage Suites. Εδώ, οι ισόγειες σουίτες -διαμερίσματα διαθέτουν όλες κήπο και πισίνα ενώ οι οι junior σουίτες στον όροφο έχουν jacuzzi στη βεράντα. Τέλος, το οριένταλ ύφος δίνει τον τόνο στις δεκαέξι πολυτελείς σουίτες Ottoman Gardens με πισίνα και κήπο υψηλής αισθητικής.

Όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο οι λάτρεις του γαστρονομικού τουρισμού είναι απαιτητικοί και σε ότι αφορά τα standards της διαμονής. Το Elysium και σε αυτό το σημείο καλύπτει τα πάντα θα λέγαμε. Με μια μεγάλη εξωτερική πισίνα, πράσινο, ευρυχωρία και ποιοτικές επιλογές σε όλα τα επίπεδα. Η αίσθηση ηρεμίας στα σικάτα, αφαιρετικού ύφους δωμάτια διαφόρων τύπων, όλα με ευρύχωρα μπαλκόνια και υπέροχη θέα στη θάλασσα είναι απόλυτη. Ιδιαίτερη κατηγορία αποτελούν οι σουίτες του Elite Club σε δύο executive floors με creme de la creme τις υπερπολυτελείς Presidential Suites: το σαλόνι διαθέτει δερμάτινα έπιπλα “Poltrona Frau” και μπροστά από το κρεβάτι του master bedroom βρίσκεται μια μεγάλη μπανιέρα whirlpool από την οποία μπορεί κανείς να απολαύσει το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Εξαιρετικές είναι επίσης και οι Elite Club Suite με θέα θάλασσα τεράστια τζαμαρία στο σαλόνι και συναρπαστική θαλασσινή θέα. Ιδιαίτερο concept φιλοξενίας αποτελεί το “Elite Club” το οποίο χαρακτηρίζεται από προνόμια υψηλής ποιότητας. Tα μέλη του 'Elite Club' διαμένουν σε πολυτελή δωμάτια και σουίτες των δύο executive floors ενώ όλη την ημέρα έχουν πρόσβαση σε ιδιαίτερο σαλόνι με δωρεάν χυμούς, αναψυκτικά, τσάι, καφέ και ελαφρά σνακς, ξένος τύπο, στέλεχος δημοσίων σχέσεων για αποκλειστική εξυπηρέτηση, late check out, κλπ.

Δεν θα σταθούμε στις πάμπολλες άλλες δυνατότητες που δίνει το Elysium (bars, wellness, activities κ.λπ.) και οι οποίες ολοκληρώνουν τον κύκλο των διακοπών και τον κάνουν αξέχαστο. Μπορείτε όμως να μάθετε περισσότερα για όλα αυτά τα θαυμάσια στο www.elysium.gr ή στο τηλ. 2241045700.


αθηνόραμα