Οι chefs

Ηλίας Κακούρης

Ηλίας Κακούρης

Ο σεφ Ηλίας Κακούρης, ξεκίνησε με σπουδές στις οικονομικές επιστήμες, συνέχισε με τον τουρισμό, αλλά τελικά ήταν οι σπουδές στη μαγειρική τέχνη που τον κέρδισαν. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει εργαστεί σε ελληνικά και διεθνή ξενοδοχειακά συγκροτήματα τόσο στην Ελλάδας όσο και στο εξωτερικό, όπως τα Grecotel Ηotels και το Robinson Club ενώ έχει συνεργαστεί με εστιατόρια βραβευμένα με αστέρι Michelin. Έχει επανειλημμένα διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς μαγειρικής, έχει υποστηρίξει ως σύμβουλος τη δημιουργία αλλά και την αναβάθμιση δεκάδων εστιατορίων, διοργανώνει σεμινάρια για σεφ ενώ διενεργεί επί σειρά ετών έρευνα γύρω από την ελληνική γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια εργάζεται ως executive chef στο ξενοδοχειακό συγκρότημα "Atlantica Imperial Resort & Spa -Imperial Resort & Imperial Residences” στη Ρόδο και μαζί με την μπριγκάδα του (Αλέξανδρος Ακριτίδης, executive sous chef, Αδαμάντιος Αναστασόπουλος και Αθανάσιος Διαμαντόπουλος, sous chef, Κωνσταντίνος Σπανίδης, pastry chef) έχει στην ευθύνη του τα 4 εστιατόρια του συγκροτήματος: το γαστρονομικό εστιατόριο “Blue Bay”, το “Culinarium at Mylos” με μοντέρνα ελληνική κουζίνα, το “Ginger” με ευρωπαϊκή - ασιατική fusion κουζίνα και το “Agora Dining Room & Al Fresco Terrace” με διεθνή κουζίνα.

Έκτορας Μποτρίνι

Guest chef: Έκτορας Μποτρίνι

Ο Ιταλοκερκυραίος Έκτορας Μποτρίνι είναι chef patron του "Etrusco" στην Κέρκυρα, του καλύτερου εστιατορίου της Ελλάδας, το οποίο βραβεύεται συνεχώς εδώ και δεκαπέντε τουλάχιστον χρόνια με Χρυσό Σκούφο. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα κατέχει τον επίζηλο τίτλο του καλύτερου εστιατορίου στην Ελλάδα και τιμάται με δύο Χρυσούς Σκούφους. Είναι chef patron και του Αθηναϊκού εστιατορίου “Botrini”, το οποίο βραβεύεται κάθε χρόνο με Χρυσό Σκούφο αλλά και ένα αστέρι Michelin. Με εργαλεία τη φαντασία, την έρευνα της τοπικής κουζίνας, τον συνεχή πειραματισμό και την άριστη τεχνική, αναπλάθει ευρηματικά τις γευστικές μνήμες του από την Κέρκυρα και την Ιταλία ανάγοντας για πρώτη φορά την ελληνική κουζίνα σε υψηλή γαστρονομία. Μαθήτευσε στο οικογενειακό εστιατόριο δίπλα στον πατέρα του Etrusco Botrini, έχει βρεθεί σε εστιατόρια με 3 αστέρια Michelin σε Μονακό και Γαλλία, ενώ παρακολούθησε σεμινάρια για τη μοριακή γαστρονομία στην Ισπανία, κάνοντας πρακτική δίπλα στον τριάστερο σεφ φίλο του Martin Berasategui.

Atlantica Imperial Resort & Spa

Η θέση του Atlantica Imperial Resort & Spa στον γραφικό κόλπο Κολύμπια με την βοτσαλωτή παραλία είναι ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του πολυτελούς συγκροτήματος, καθώς το βουνό Τσαμπίκα ορίζει τη μια μεριά του κόλπου φθάνοντας στη θάλασσα ενώ το καταπράσινο τοπίο το αγκαλιάζει από παντού. Το resort απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικες (adults only) και είναι ιδανικό για ανθρώπους κάθε ηλικίας που αναζητούν στις διακοπές τους ησυχία και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για μια up level διαμονή.

Dining experiences

Ο έμπειρος executive chef Ηλίας Κακούρης και η μπριγκάδα του, αντιλαμβάνονται και καλύπτουν με άνεση στις απαιτήσεις του πολυεθνικού κοινού του resort, προσφέροντας πολλά και διαφορετικά είδη κουζίνας (ελληνική, έθνικ, διεθνή), ενώ ταυτόχρονα κάνουν και μια πολύ καλή πρόταση fine dining. Το fine dining εστιατόριο του ξενοδοχείου “Blue Bay” προτείνει υψηλού επιπέδου διεθνή κουζίνα και δεξιοτεχνική ενσωμάτωση ελληνικών στοιχείων από τον σεφ Ηλία Κακούρη. Δίνει επίσης τη δυνατότητα για επιλογή του μενού που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τον Βέλγο σεφ Franky Vanderhaeghe του εστιατορίου Hostellerie St. Nicolas με 2 αστέρια Michelin.

Διαμονή

Φροντισμένοι κήποι, μοντέρνα διακόσμηση και χαλαρή αίσθηση στα δωμάτια διαφόρων τύπων. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι εντυπωσιακές Imperial Suites σε διώροφες μεζονέτες, οι Junior Suites Swim Up με πισίνα και οι Junior Suite Beach Front Swim Up λίγα βήματα από την παραλία. Ξεχωριστή κατηγορία αποτελούν οι Dream Villas, δίπλα στο κύμα, κομψές και ευρύχωρες, με δικό τους καταπράσινο κήπο και πισίνα. Το Atlantica Imperial Residences αποτελεί μέρος του Atlantica Imperial Resort & Spa, με σοφιστικέ μίνιμαλ διακόσμηση και μια εντυπωσιακή υπερυψωμένη πισίνα. Τα δωμάτια, σε διάφορους τύπου διαθέτουν όλα πισίνα και απεριόριστη θέα στη θάλασσα.

Την απόλαυση της διαμονής στο Atlantica Imperial Resort and Spa συμπληρώνουν και άλλα στοιχεία που κάποιοι ίσως να τα θεωρούν λεπτομέρειες. Όμως αν το καλοσκεφτούμε αυτές οι μικρές λεπτομέρειες (bars, ιδιωτικά δείπνα, spa κ.λπ.) διαμορφώνουν το σύνολο και του δίνουν την ιδιαίτερη γοητεία που το κάνει ξεχωριστό. Αυτά όμως σας αφήνουμε να τα ανακαλύψετε στο www.atlanticahotels.com/hotels-in-rhodos ή στο τηλ. 2241057000.


αθηνόραμα